Guide: WordPress Introduksjon

1. Hva er WordPress?

WordPress er et open-source content management system (CMS) som gjør det enkelt for folk å lage og administrere en nettside eller blogg. Systemet lar deg legge til tekst, bilder og andre medier fra et administrasjonspanel. WordPress er veldig fleksibelt og kan tilpasses til nesten alle typer nettsider, fra enkle personlige blogger til mer komplekse bedriftsnettsteder.

2. Login til WordPress

Avhengig om nettstedet er publisert eller ikke, skriver du enten inn adressen til den midlertidige utviklingssiden (som vanligvis ender på .site) eller til det publiserte nettstedet, og legger til /wp-admin i adressefeltet for å komme til innloggingssiden. Deretter bruker du epost og tilsendt passord for å logge inn. Ta kontakt dersom du ikke vet hva adressen til nettstedet er eller om du ikke har fått tilsendt passord til login.

3. WordPress Oversikt

Når du har logget inn i WordPress blir du møtt av et oversiktsside med informasjon og statistikk rundt nettstedet.

4. WordPress Meny

På venstre side ser du menyen eller administrasjonspanelet for WordPress, hvor du har forskjellige valg og undermenyer som styrer forskjellige aspektene ved nettstedet. Menyene ser forskjellig ut utifra hvilken brukerrolle den innloggede brukeren har og hvilke tilleggsfunksjoner, plugins og løsninger som kreves for nettstedet.